De Rijke Omgeving

De Rijke Omgeving is Jerry de Rijke. Sinds 2015 ben ik actief als zelfstandig adviseur en projectleider onder de naam ‘De Rijke Omgeving’.

Strategisch en juridisch advies & cursussen

Als planoloog en jurist werk ik al sinds 2001 als adviseur en projectleider in het Omgevingsrecht. Ik bied juridisch en strategisch advies aan overheden, bedrijven, makelaars en ontwikkelaars. De afgelopen jaren heb ik mij intensief beziggehouden met de aankomende Omgevingswet. Mijn ruime ervaring in het Omgevingsrecht, en in het bijzonder in de ruimtelijke ordening, zet ik ook in voor kennisoverdracht. Ik geef door het hele land cursussen over het Omgevingsrecht aan makelaars, taxateurs en rentmeesters. Ik ben inzetbaar als:

  • Strategisch-juridisch ruimtelijk adviseur voor overheden, makelaars, ontwikkelaars en bedrijven;
  • Projectleider Ruimtelijke Ordening;
  • Vergunningmanager;
  • Jurist Omgevingsrecht voor overheden, ontwikkelaars en bedrijven;
  • Trainer en cursusleider.

Mijn aanpak

Het is mijn overtuiging dat je altijd door moet pakken zonder daarbij uit de bocht te vliegen. Snel schakelen, maar ook realistisch plannen en adviseren. Dat is mijn aanpak en de meerwaarde die ik bied aan overheden, ontwikkelaars of bedrijven.

  • Ik identificeer risico’s, benoem en implementeer de benodigde passende maatregelen;
  • Ik werk doortastend en efficiënt: het probleem moet worden opgelost;
  • Ik heb kennis van de commerciële omgeving en ben bekend met de werkwijze van commerciële aanbieders: wat kunnen zij wel, wat niet en hoe moeten zij worden aangestuurd;
  • Ik ga voor het belang van u als opdrachtgever;
  • Ik heb een sterk juridische focus, maar beschouw mijzelf als een ruimtelijke generalist.

Lid van

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik ook lid van de sectie Milieurecht en Praktijk Vereniging Voor Milieuprofessionals (VVM). Daarnaast neem ik deel aan de organisatie van de Dag van de Omgevingswet (sinds 2016).

CV

Mijn CV is op aanvraag beschikbaar.
Heeft u een vraag of een leuke uitdaging waar u over wilt sparren? Neem dan contact met mij op.

“Het gaat uiteindelijk om het evenwicht tussen het te bereiken doel, de middelen, de beschikbare tijd en de ruimte voor het nemen van risico’s. Mijn aanpak is om daar het meest optimale voor mijn opdrachtgevers uit te halen, voor wie ik ook werk.”

Jerry de Rijke